28. aug, 2016

En liten text jag skrev!

"Timmen är slagen…. Där vid fjällsjön sitter han och smaskar på sin ny grillade fisk. Hundarna ligger där bredvid och äter sina råa fiskar. Han tittar ut över fjället, där han alltid fått ro. Sista hunden var hämtad en svart vit collie liknande hund som bott med en kvinna dom sista åren av mannens liv.

Ja du läste rätt. Mannen är inte i dom levandes skara han går igen och har ingen som helst önskan att lämna och gå vidare. Allt han vill är att leva i lugn och ro, i harmoni med det han älskar som mest, sina hundar och Moder Jord. Hundarna är hans sällskap och precis som honom är dom fjättrade vid att tro att dom lever. Dom följer honom blint.

Mot dom är han snäll, go och rar men bestämd. Han är en fröjd att se där han sitter och nynnar på sin sång. Han förstod aldrig att han dog, för honom blev hans dröm sann. Hans ben kom tillbaka, han vart smidig, ståtlig och vigör igen. Han var tillbaka till sina fjäll dit han så många gånger drömt sig. Det var bara en hund som saknades så henne måste han hämta. Han förstod inte att hon levde och hade det bra, han förstod inte att hennes tid inte var slut. Hon skulle hem till varje pris. Hem till honom och hans fjäll. Han ville visa henne allt så hon sluta vara så rädd.

Han förstod inte att hon gått vidare. Men hon älska honom blint så det var inte svårt att få henne att följa med. Nu ligger hon och äter sin råa fisk sneglar på honom och förstår inte att hon är en ande som alla dom andra. Kvällen lider mot sitt slut och där långt uppe på fjället ylar vargarna. Hundarna skruvar på sig och mannen vyssar och viskar tyst, ni behöver inte vara rädda dom kan inte ta er, nästan som han visste att dom inte längre var levande. Han lämnade inget efter sig tyckte han, eller jo en sak, men det fixa han snabbt.

En natt stod han där och titta på sin dotter och sa Tack för att du förstår och ser mig, nu ses vi aldrig mer. Sen vände han och gick sin väg tyst med vindens sus kom ett förlåt för allt är du go. Få är dom som sätt honom än, men om han får vandra där i sitt fjäll kommer fler att se honom gå. Han tar hand om Moder Jord och ser till att fjället får allt som det behöver. Han hjälper djuren att förstå, må bra och gå på.

Han och hans hundar är som en extra gard mot allt som kan smutsas ner och inte vill förstå. Moder Jord har nu en till i sin skara av skydds andar som ser till att naturen får det den vill ha.

Nu är tiden slagen att förstå min pappa har kommit hem. Han är där han bör vara och det är så det skall vara."

av Mig /ZitaZoo